Saturday, October 4, 2014
smoked salmon 으로 만든 초밥
식구들이 모두 좋아하는 훈제연어로 초밥을 만들었어요.
새콤한 초밥에 향이 진한 고수를 다져서 섞고 느끼함을 덜고자 절임 생각을 다져서 초밥을 만들고 훈제연어를 넉넉하게 위에 덮고 절임 생강과 알로 장식을 했읍니다.
보기에도 근사하고 맛도 좋네요. 손님상에 늘 올리는 일반 밥 보다 이렇게 특별한 밥을 올리니 인기 만점 입니다.
2 cup of cooked rice, 1/4 cup of chopped fresh cilantro, 1/4 cup of finely chopped ( you can grind this in small mixer), 2 Tb of finely chopped onion, smoked salmon, few pickled ginger to decorate, 1 Tb of masago ( fish egg), small leaf of cilantro to decorate.
=Mix all the ingredients with cooked rice. Place it in a bowl to make a shape ( I used small springform pan for easy release of rice).
=Place it on a plate, layer smoked salmon, pickled ginger, masago in that order.
* on this picture, I used brown rice
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우리 작은딸이 너무 좋아하겠다. Salmon killer야. ㅎㅎ
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