매년 탱스기빙 디너를 집에서 한지 10년이 넘었네요. 탱스기빙 메뉴는 늘 같은 음식이라 10년쯤 되니 하는 사람도 실증나고 아마도 먹는 사람도 지겨울듯 싶어요. 그래서 side dish라도 좀 다르게 해보려고 여기 저기 레시피를 찾아보게 됬어요. 이번주 부터 식구들 한테 샘플로 시식해볼수 있게 만들어보고 있답니다. ^^ 만들기도 쉽고 맛도 좋네요.
My family loves Thanksgiving holiday. It's hard to get together now a days with most of kids in different states, everyone so busy with their schedule and it's one day we get together drinking wine, enjoy delicious food all day long with laughter. I've been doing Thanksgiving dinner for over 10 years now, I needed to make different dishes, spice up Thanksgiving menu at least with the side dishes and appetizers. I am making my family try the samples before the big dinner and they liked this one. It's easy to make and taste yummy~
재료/ Ingredients : 2 TBS butter, 1 pound of brussels sprouts, outer leaves & stems removed,
freshly ground pepper, pinch of red pepper 1/2 cup heavy cream, 1/2 cup grated
white cheddar cheese, 1/2 cup breadcrumbs or 1/2 cup of crushed ritz cracker
= Preheat the oven to 400 degrees and butter 2-quart baking dish
= Bring large pot of salted water to a boil. Add the Brussels sprouts and cook until tenet,8-10min
= Drain the Brussels sprouts and coarsely chop. Transfer to a large bowl
= Mix in red pepper flakes, salt & pepper to taste, heavy cream and toss it
= Transfer to baking dish, spread out evenly. Sprinkle with the cheese & breadcrumbs and dot with
butter pieces
= Bake the gratin until bubbly and golden brown, about 15 minutes
+ 오븐을 400도에 예열하고 베이킹 접시에 버터를 발라둔다
+ 큰 냄비에 소금을 약간 더한 물을 끓인다. 끓는 소금물에 브러설 스프라웃을 넣고 8-10분
정도 익힌다
+ 익은 브러설 스프라웃을 채에 걸러 물기를 빼고 적당하게 자르고 큰 믹싱볼에 담는다
+ 브러설 스프라웃에 위에 양념을 더한다. 소금, 후추, 해비 크림, 페퍼 가
루
+ 위에 재료를 베이킹 디쉬로 옮기고 위에 치즈를 뿌리고 빵가루나 리츠 크래커 부쉰것을
뿌리고 오븐에 골든 브라운 색이 될때까지 구워낸다, 15분 정도
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